Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Ο Κορυδαλλός αγκάλιασε τους Αντικαπιταλιστικούς συνδυασμούς της ανατροπής


Στα πλαίσια των προεκλογικών εξορμήσεων, ενημερώσεων της  Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην  Περιφέρεια  και της Ανταρσίας στο λιμάνι, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση-συζήτηση το απόγευμα της Κυριακής 31 Οκτωβρίου, στον Κορυδαλλό.

Παραβρέθηκαν και μίλησαν ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Άγγελος Χάγιος (κέντρο), ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Νίκος Καββαδάς (αριστερά) και ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Θανάσης Διαβολάκης (δεξιά). Η εκδήλωση  χαρακτηρίστηκε  από την μαζικότητα της ανταπόκρισης των κατοίκων του Κορυδαλλού και της ευρύτερης περιοχής αλλά και από την ουσιαστική και δυναμική συμμετοχή στην συζήτηση των παρευρισκομένων εργαζομένων, φοιτητών και ανέργων.

Επίσης σημαντικές παρεμβάσεις έκαναν υποψηφίοι στα αγωνιστικά ψηφοδέλτια των ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΏΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ.  
  

Δήμος Πειραιά: Ορατή η απειλή χρεοκοπίας


Πώς είναι δυνατόν οι Δήμοι έρμαιο των τραπεζών να επιβιώσουν και μάλιστα χωρίς κρατική επιχορήγηση;

Γιατί επιμήκυνση του χρέους και όχι διαγραφή;

Ακολουθεί το άρθρο του Δημοσιογράφου Κώστα Σαρρή υποψήφιου Δημοτικού σύμβουλου Πειραιά, το οποίο δημοσιεύθηκε στην http://www.imerisia.gr/

Αποκέντρωση του Μνημονίου φέρνει ο "Καλλικράτης"

Ο κος Πάγκαλος ξαναχτυπά

ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην Αττική-Ανταρσία σε κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ
Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας
Τηλ. 2103220221, 6948369941, antpress1@gmail.com

31/10/2010
Ο κος Πάγκαλος ξαναχτυπά
Στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ «Σαββατοκύριακο» ξεδίπλωσε και πάλι ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης το «ταλέντο» του να μιλά ως εκπρόσωπος απολυταρχικού καθεστώτος! Όσο περνάνε τα χρόνια, όλο και περισσότερο ο κ. Πάγκαλος γυρνά στις ρίζες της οικογενειακής του ιστορίας.

Εξω οι φασιστικές συμμορίες από τον Πειραιά

Τη νύχτα, ξημερώματα Κυριακής, φασιστικές ομάδες προσπάθησαν να βάλουν φωτιά στο κεντρικό περίπτερο της αντικαπιταλιστικής κίνησης που βρίσκεται στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά.
Έβαλαν φωτιά σε αφίσες που ήταν κολλημένες στο περίπτερο (φωτό) κι άφησαν την υπογραφή της νεοναζιστικής ομάδας "Χρυσή Αυγή", για να ξέρουν όλοι ποιος το έκανε.
Δεν είναι η πρώτη φορά που εκτός από το φασιστικό και ρατσιστικό τους δηλητήριο οι νεοναζιστικές ομάδες κάνουν επιθέσεις σε μετανάστες και την Αριστερά.
Με χυδαίες, βίαιες φυσικές επιθέσεις, καλύπτονται συχνά πίσω από το ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη, το οποίο κεντρικά υποστηρίζει το συνδυασμό του Πέτρου Μαντούβαλου στον Πειραιά.

Καλούμε όλους να καταδικάσουν αυτές τις επιθέσεις για να βάλουμε stop στο "αυγό του φιδιού" που προσπαθεί να σηκώσει κεφάλι μέσα στην κρίση του συστήματος βάζοντας στο στόχαστρο τους φτωχούς -από όποιο τόπο κι αν προέρχονται- απέναντι στους πλούσιους. Με τους τελευταίους να μεθοδεύουν την αναζήτηση "αποδιοπομπαίων τράγων" για να μην μπουν οι ίδιοι στο στόχαστρο του απλού κόσμου που παλεύει ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης της τρόικας και των τραπεζιτών.
Η "Ανταρσία στο Λιμάνι" διεκδικεί τη νομιμοποίηση των μεταναστών, με πλήρη πολιτικά και εργασιακά δικαιώματα. Παλεύει ενάντια στην εγκατάσταση του σταθμού της Frontex που δολοφονεί μετανάστες στα νερά του Αιγαίου.
Έξω από τον Πειραιά οι ρατσιστικές-φασιστικές συμμορίες. Όπως το πέτυχαν οι Πειραιώτες πριν 15 χρόνια, το 1995. Όταν εγκαταστάθηκαν πρώτη φορά τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά, απέναντι από την Ασφάλεια Πειραιά και έγιναν ορμητήριο για μαχαιρώματα και ξυλοδαρμούς, μεταναστών, νεολαίων και αριστερών αγωνιστών.

Τότε, με ενωμένη δράση όλης της Αριστεράς και κομματιών του ΠΑΣΟΚ που επανακτούσαν, των συνδικάτων (π.χ. ΗΣΑΠ, Δήμου Πειραιά, Νοσοκομείων), του Εργατικού Κέντρου Πειραιά που τότε ήταν πρόεδρος ο Γ. Μίχας (σημερινός υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ), του Δημοτικού Συμβουλίου, των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, εκατοντάδων μαθητών από τα σχολεία (όπου οι φασίστες προσπαθούν να ρίξουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο), συμμετείχαν σε μια από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις, μετά από συναυλία στη πλατεία Κοράη, που απαιτούσε:
"Εξω οι φασίστες από τον Πειραιά". "Να κλείσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, αυτής της συμμορίας της ναζιστικής".
Αυτό το μήνυμα μπορούμε να στείλουμε και τώρα. Τόσο απέναντι στο ρατσιστικό ΛΑΟΣ, των Μαντούβαλου-Καρατζαφέρη και τις ρατσιστικές διαβεβαιώσεις του Σαμαρά και του νεοδημοκράτη υποψήφιου του στον Πειραιά, Β. Μιχαλολιάκο οι οποίοι θέλουν σκληρότερους νόμους για τους μετανάστες, όσοκαι απέναντι στο συνδυασμό του ΠΑΣΟΚ, του Γ. Μίχα ο οποίος ξεχνάει το παρελθόν των αντιφασιστικών και αντιρατσιστικών αγώνων στον Πειραιά και υποστηρίζει την πολιτική της Frontex του Χρυσοχοϊδη και του Παπουτσή που δίνουν πατήματα στις νεοναζιστικές συμμορίες.

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Προεκλογική συγκέντρωση στην Ομόνοια

Μαζικό και μαχητικό παρόν έδωσαν οι υποστηρικτές και οι φίλοι των αντικαπιταλιστικών ψηφοδελτίων στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στην Ομόνοια, ενώ μετά τις ομιλίες ακολούθησε πορεία στους δρόμους της Αθήνας.  


Ξεχωριστή στιγμή η παρουσία και οι χαιρετισμοί μεταναστών. Με ορμή την τελευταία βδομάδα θα συνεχιστεί η προσπάθεια να κερδηθεί ακόμα περισσότερος κόσμος στην προσπάθεια ενίσχυσης των αντικαπιταιστικών ψηφοδελτίων, που η στελέχωσή τους εγγυάται ότι και όταν κλείσουν οι κάλπες, θα συνεχίσουν την προσπάθεια ενίσχυσης και κλιμάκωσης των κοινωνικών αντιστάσεων στις αντεργατικές επιλογές κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ, στους χώρους εργασίας, σπουδών και τις γειτονιές.


Μίλησαν:
O υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Άγγελος Χάγιος (Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην περιφέρεια Αττικής)
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας Πέτρος Κωνσταντίνου (Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας)
 Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά Θανάσης Διαβολάκης (Ανταρσία στο λιμάνι)
Ο πρόεδρος των Πακιστανών Τζαβέντ Ασλάμ.
Ιρανός πολιτικός πρόσφυγας (λίγες ώρες πριν, τα ξημερώματα του Σαββάτου, «άγνωστοι» πέταξαν εκρηκτικό μηχανισμό στη σκηνή των προσφύγων στα Προπύλαια, που διεκδικούν πολιτικό άσυλο).




Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Στο αμαξοστάσιο των μπλε λεωφορείων

Εξόρμηση στο αμαξοστάσιο Φούλγκορ του ΟΑΣΑ  πραγματοποίησε νωρίς το πρωί (4:30 πμ), πριν την έναρξη της βάρδιας, κλιμάκιο της "Ανταρσία στο λιμάνι".
Συμμετείχαν ο Αβραάμ Αγγελος, οδηγός στα μπλε λεωφορεία που είναι υποψήφιος στην "Ανταρσία στο Λιμάνι", μαζί με τους επίσης υποψηφίους Ελπίδα Καμπάνη, Ελίνα Γρυλλή, Μιχάλη Αναλαμπιδάκη και την υποψήφια για τη Περιφέρεια Πειραιά, Κατερίνα Θωίδου, μαζί με τον υποψήφιο στην "Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας", Τάσο Αναστασιάδη.

Μοιράστηκε το κείμενο των θέσεων της αντικαπιταλιστικής κίνησης στον Πειραιά σε ένα κυριολεκτικά καυτό εργασιακό χώρο της περιοχής, που βρίσκεται σε αναβρασμό μετά τις προαναγγελίες της κυβέρνησης Παπανδρέου για "μαχαίρι" στον ΟΑΣΑ, στις συλλογικές συμβάσεις και τους μισθούς των εργαζόμενων με αύξηση εισιτηρίων.
Η υποδοχή που δεχθήκαμε ήταν κάτι παραπάνω από θερμή από τους οδηγούς και τους μηχανικούς συντήρησης και επισκευής στην τεχνική βάση των μπλε λεωφορείων (φωτο), όπως και στους διοικητικούς υπαλλήλους στα γραφεία της ΕΘΕΛ.

Ο κόσμος ήταν θυμωμένος. Στο επίκεντρο των συζητήσεων ήταν η ψεύτικη προπαγάνδα για τα χρέη και τα ελλείμματα στις συγκοινωνίες από την κυβέρνηση της τρόικας και από τα ακριβοπληρωμένα "παπαγαλάκια" τους στα ΜΜΕ, ότι τάχα φταίνε οι εργαζόμενοι.
Τα ίδια, δηλαδή, επιχειρήματα που ακούγονται για τα χρέη στους δήμους, οι οποίοι βράζουν στο ίδιο καζάνι.

"Η επίθεση στον ΟΣΕ είναι η αρχή της επίθεσης σε όλες τις συγκοινωνίες και τις ΔΕΚΟ. Είμαστε στη σειρά. Αλλά θα μας βρουν μπροστά τους" έλεγαν, θυμίζοντας τα χρόνια της μεγάλης απεργίας της ΕΑΣ (πριν ονομαστεί ΟΑΣΑ) στα χρόνια της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Ηταν αρκετοί εργαζόμενοι που έλεγαν, "εγώ δεν θα ψηφίσω τους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ, αλλά Αριστερά", δίνοντας το στίγμα για το "μαύρο" που επιφυλάσσει όλο και περισσότερος κόσμος στην κυβέρνηση του Μνημονίου και τους εκβιασμούς της, χωρίς παράλληλα να τσιμπάνε στις προσπάθειες καπηλείας των αντιδράσεων από τους υποψηφίους της ΝΔ και του ΛΑΟΣ.


Επίσης κλιμάκιο επισκέφθηκε τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά για περιοδεία που είχε κανονιστεί με άδεια του σωματείου, αλλά την τελευταία στιγμή το πρωί ο πρόεδρος του σωματείου Β.Καρακίτσος (ΠΑΣΚΕ) δεν επέτρεψε την είσοδο με πρόσχημα ότι η αραβική εταιρεία AMD που έχει αναλάβει τη διοίκηση είχε κάποια "επίσημη παρουσιάση"...
Ισως ήταν και μια ευκαιρία για να αποκλειστεί η παρουσιά του αντικαπιταλιστικύ κλιμακίου, μετά και τη διαμαρτυρία με πανό των απλήρωτων εργαζομένων στη μονάδα τροχαίου υλικού (απειλείται με κλείσιμο), απέναντι από την εξέδρα των επισήμων στην παρέλαση της 28ης Οκτρωβρίου στην πλατεία Κοραή του Πειραιά. Διαμαρτυρία που έθεσε στο στόχαστρο τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, Γ. Μίχα, ο οποίος κάνει την "πάπια" στο ζήτημα: Ως παλιός πρόεδρος του σωματείου "Τρίαινα" στο Σκαραμαγκά, καθώς και του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και στενός συνεργάτης του νυν προέδρου της "Τρίαινας" Β.Καρακίτσου που επέτρεψαν το ξεπούλημα του ναυπηγείου.

Κανάλι 1: Κοίτα ποιος μιλάει (Καρατζαφέρης)

Απολύτως σαφής ήταν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης που φιλοξενήθηκε στο δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ το βράδυ της Τετάρτης. Υπέρ των λουκέτων στα δημοτικά ΜΜΕ και υπέρ των συγχωνεύσεων στην ΕΡΤ (που κατά το θεώρημα του Πάγκαλου, όταν καταργείται η θέση, καταργείται δηλαδή απολύεται και ο εργαζόμενος), διότι έτσι θα "εξοικονομηθεί χρήμα". Του αφιερώνουμε την καταγγελία του ΕΚΑ που βασίζεται σε έκθεση της επιθεώρησης εργασίας, για το πώς "εξοικονομούσε" ο ίδιος χρήμα από τη διαχείριση του καναλιού του.


Και για να είμαστε σαφείς: Φούμο στις εκλογές και στην κυβέρνηση των τροϊκανών και σε αυτόν που βάζουν ως "λαγό" μαζί με τον Προβόπουλο, να κάνουν την προπαγανδιστική δουλειά. 

Και για να μη ξεχνάμε ότι ο υποψήφιος του είναι ο Πέτρος Μαντούβαλος που θα κάνει τα ίδια αν εκλεγεί

ΠΗΓΗ: http://financialcrimesnews.blogspot.com

Στο "Κανάλι 1" εκπρόσωπος της κίνησης

Καλεσμένος στο ΚΑΝΑΛΙ 1 ήταν την Παρασκευή 29/10  ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος της Αριστερής Αντικαπιταλιστικής Κίνησης "Ανταρσία στο Λιμάνι" Κώστας Σαρρής, δημοσιογράφος, ο οποίος συμμετείχε σε 2ωρη συζήτηση με τους εκπροσώπους των συνδυασμών του Πειραιά για το θέμα του πολιτισμού.

Ο Κώστας Σαρρής μίλησε για την ανυπαρξία δομών και ευκαιριών για τον πολιτισμό: Από το Κανάλι 1 που απειλείται με κλείσιμο και την έλλειψη χώρων έκφρασης της δημιουργικότητας του καθενός και κυρίως της νεολαίας (μουσικά συγκροτήματα και πρόβες, θεατρικές ομάδες, κινηματογραφικές λέσχες, ζωγραφική, χορός, ποδηλατόδρομοι κλπ), έως την εξαφάνιση των συνοικιακών κινηματογράφων, χώρων ελεύθερων για πολιτισμό και αθλητισμό από τη ΧΡΩΠΕΙ, έως τα Λιπάσματα.

Στο ερώτημα τι μπορούμε να κάνουμε συνέδεσε την πολιτική των περικοπών που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση της τρόικας και στους δήμους (που αποτελούν τη ρίζα των προβλημάτων στις γειτονιές), με τις μάχες, τις ανταρσίες, των Πειραιωτών σε μια σειρά τομείς που διαλύουν τις δυνατότητες βελτίωσης της ζωής τους. Χωρίς αυταπάτες για λύσεις στο άνοιγμα στην αγορά. Σε "Πολιτισμό Α.Ε.", με χορηγούς εταιρείες και τράπεζες που δανείζουν με ληστρικά επιτόκια, οδηγώντας στις καταστροφές του χρέους που όλοι ζούμε.

Αιχμή της αντιπαράθεσης είναι ο βραχνάς του χρέους που πνίγει τους δήμους: "Συνολικά οι τραπεζικές υποχρεώσεις όλων των Δήμων φτάνουν τα 1,2 δισ. ευρώ. Στον Πειραιά, τον πιο υπερδανεισμενο Δήμο, τα 131 εκατ. ευρώ του χρέους προς τις τράπεζες στην πλειοψηφία τους από παλαιότερα δάνεια, εάν διεκδικήσουμε μαζικά τη διαγραφή τους, θα μπορούσαν να απελευθερωθούν σημαντικά κονδύλια, για κοινωνικές, πολιτιστικές, δομές και ευκαιρίες, αντί να καταλήγουν στεγνά στα θησαυροφυλάκια των τραπεζών", είπε μεταξύ άλλων ο Κώστας Σαρρής.

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Εργαζόμενοι Σκαραμαγκά: Παρέλαση διαμαρτυρίας στον Πειραιά


Άνοιξαν πανό διαμαρτυρίας οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά στον Πειραιά μπροστά στην εξέδρα των επισήμων με τα γυαλιστερά κοστούμια.
Διαμαρτυρήθηκαν στην επίσημη φιέστα της πλατείας Κοραή, με τον καλύτερο τρόπο, ενάντια στο κλείσιμο της μονάδας τροχαίου υλικού στο Σκαραμαγκά όπου τους χρωστούν δεδουλευμένα εδώ και πολλούς μήνες.

Οι εργαζόμενοι έβαλαν στο στόχαστρο τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Πειραιά Γ.Μίχα και νυν Νομάρχης Πειραιά ο οποίος ήταν παλαιότερα πρόεδρος του σωματείου «Τρίαινα» στο Σκαραμαγκά (και του ΕΚΠ), καθώς και τον πρώην πρόεδρο του σωματείου Σταύρο Μαρκάτο και νυν αναπληρωτή Νομάρχη Πειραιά, καταγγέλλοντας (και στις κάμερες των τηλεοπτικών καναλιών) την κοροϊδία και την απάτη που παίχτηκε στις πλάτες τους με την ιδιωτικοποίηση του Ναυπηγείου και την εχθρική στάση των συνδικαλιστικών ηγεσιών (Μίχα-Μαρκάτου) που «τώρα επιχειρούν να κάνουν αυτοδιοικητική καριέρα στις πλάτες μας», όπως είπαν.

Δείτε το VIDEO, που δεν έδειξαν τα κανάλια: Μιλούν από τη μονάδα τροχαίου υλικού των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά οι εργαζόμενοι, Βασίλης Τσιμπίδης και Θωμάς Κωλονιάτης-Αρβανίτης. Ο τελευταίος κατεβαίνει υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στη Δυτική Αττική με την «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή».
 



Την ίδια ώρα στην πλατεία Κοραή η «Ανταρσία στο Λιμάνι» έκανε προεκλογική εξόρμηση με το υλικό της (προκήρυξη, αφίσες, κουπόνια κλπ) ανοίγοντας συζητήσεις για το πώς μπορούμε να κάνουμε ανταρσία στις περικοπές που πνίγουν τον Πειραιά. Mε αιχμή τη διαγραφή του χρέους απέναντι στην πολιτική του αποκεντρωμένου Μνημονίου που ακούει στο όνομα "Καλλικράτης" και σφίγγει σαν θηλιά τη ζωή των απλών ανθρώπων και στις γειτονιές.

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Alter-NET: Γιατί μπλόκαραν την "Ανταρσία στο Λιμάνι"

Δυο τηλεοπτικά κανάλια, το Alter και η δημόσια ΝΕΤ, δεν κάλεσαν συνειδητά το συνδυασμό "Ανταρσία στο Λιμάνι" να συμμετέχει ισότιμα στις εκπομπές που μετέδωσαν στα πλαίσια της προεκλογικής παρουσίασης των δημοτικών κινήσεων στον Πειραιά.
Ο συνειδητός αποκλεισμός επιβεβαιώθηκε ύστερα από επιστολές διαμαρτυρίας που απέστειλε ο επικεφαλής του συνδυασμού Θανάσης Διαβολάκης.
Από τη μεριά του Alter, o Χατζηνικολάου δεν αναφέρθηκε καν στο θέμα στην εκπομπή του, λες και δεν υπήρχε ζήτημα, ενώ στη ΝΕΤ αναφέρθηκε από τον σχολιαστή ότι "δεν παρεβρίσκεται ο εκπρόσωπος της κίνησης Ανταρσία στο Λιμάνι", λες και ήταν επιλογή του συνδυασμού, το σνόμπαρε.
Με τέτοιου είδους σκόπιμους αποκλεισμούς δεν κρύβεται η ολοένα αυξανόμενη αντικαπιταλιστική διάθεση και δράση του κόσμου που παλεύει να ανατρέψει τις επιθέσεις της πολιτικής του Μνημονίου.
Εμείς θα είμαστε κομμάτι του, με το παραπάνω!

Πόσα ΚΑΠΗ..."αξίζει" ο μισθός του Γ.Προβόπουλου;

Με τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τα μικρά παιδιά, τα βάζει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) Γ. Προβόπουλος στην ενδιάμεση έκθεση για τη νομισματική πολιτική που έδωσε στη δημοσιότητα.
Οι κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων και των Περιφερειών του «Καλλικράτη» είναι οι πρώτες που δέχονται αυτές τις επιθέσεις.
Είναι παραμύθι αυτό που υπόσχονται με τυμπανοκρουσίες υποψήφιοι, σαν τον Γ. Μίχα που κατεβάζει το ΠΑΣΟΚ ή τον υποψηφίο της ΝΔ Γ.Μιχαλολιάκο και τον ακροδεξιό υποψήφιο του ΛΑΟΣ Π.Μαντούβαλο, ότι δηλαδή θα φτιάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο για τον απλό κόσμο στις γειτονιές του Πειραιά.
Με τι; Με το «τσεκούρι» του αρχι-αντεροβγάλτη της ΤτΕ, Γ.Προβόπουλου;
Μεταξύ των ρηξικέλευθων προτάσεων του αρχιτραπεζίτη της ΤτΕ είναι: κατάργηση των ΚΑΠΗ ή αναστολή ορισμένων δραστηριοτήτων (όπως εκδρομές και δωρεάν διακοπές για μια 5ετία), κλείσιμο δημοτικών ΜΜΕ με εκατοντάδες δημοσιογράφους, τεχνικούς διοικητικούς που εργάζονται εκεί (π.χ. Κανάλι 1 στον Πειραιά), συγχώνευση καναλιών της δημόσιας τηλεόρασης, περικοπές στα ΤΕΙ, αύξηση εισιτηρίων του ΟΑΣΑ, μέχρι και μείωση των δαπανών για τη μεταφορά των μαθητών στην περιφέρεια. 
"Μείναμε έκθαμβοι με την επιστημονικότητα της προχθεσινής έκθεση του προέδρου της ΤτΕ, σχολιάζε στην "Ανταρσία στο Λιμάνι" ένας φίλος. "Για τα χάλια φταίνε τα ΚΑΠΗ και... ενδεχομένως οι σχολικές εκδρομές, το "μαλλί της γριάς" και τα αδήλωτα χαρτζιλίκια των παπούδων προς τα εγγόνια ακόμα και ο... κακός μας ο καιρός". Τραγελαφικές καταστάσεις.
Ο Προβόπουλος που θεωρεί ότι τα ταμεία δεν έχουν λεφτά γιατί οι συνταξιούχοι έχουν το θράσος να ζουν πολύ είναι από τους πιο καλά αμειβόμενους διοικητές των κεντρικών τραπεζών στον κόσμο, σύμφωνα με το Reuters.
«Ο κατάλογος που καταρτίστηκε από το πρακτορείο ειδήσεων έδειξε ότι ο Προβόπουλος κερδίζει 362.500 ευρώ, ή 465.885 δολάρια ετησίως, έναντι 345.252 ευρώ που καταβάλλονται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) για τον Ζαν-Κλοντ Τρισέ.

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Κανάλι 1: Στο ψηφοδέλτιο του Γ.Δημαρά η πρωτεργάτρια των απολύσεων



Στο ψηφοδέλτιο του Γ.Δημαρά συμπεριλαμβάνεται η πρωτεργάτρια των απολύσεων και αντεργατικών επιθέσεων στο δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό "Κανάλι 1", Σταυρούλα Καρύδη.
Καταγγέλουμε την παρουσία της ως υποψήφια στο συνδυασμό του Γ. Δημαρά, την ώρα που υπερασπίζεται το τσεκούρι των απολύσεων στους εργαζόμενους στο "Κανάλι 1". Ντροπή και για τον Γ. Δημαρά που φιλοξενεί ανθρώπους που διατάζουν απολύσεις και ζητούν να βγουν παράνομες οι απεργίες των εργαζομένων στο ραδιόφωνο που αντιστέκονται στη διάλυση της ζωής τους.
Ανακοινώσεις καταγγελίας έχουν βγάλει κι άλλοι φορείς.
Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικούς από τους τίτλους των καταγγελιών της Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Καταγγελίες έχουν βγάλει επίσης σχεδόν όλες οι δημοτικές παρατάξεις της Αριστεράς στον Πειραιά.

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Επιστολή εργαζόμενων για το λουκέτο στον τομέα τροχαίου υλικού


Εργαζόμενοι στο Ναυπηγείο Σκαραμαγκά έγραψαν αυτή την επιστολή με αφορμή τις "αυτοδιοικητικές" εκλογές της 7ης Νοεμβρίου και την υποψηφιότητα του Γιάννη Μίχα στο Δήμο Πειραιά (με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ), ζητώντας να πληρωθούν τα δεδουλευμένα 7 μηνών που τους χρωστούν και να μην βρεθούν στο δρόμο επειδή κλείνει ο τομέας τροχαίο υλικού.
 
Την ώρα μάλιστα που στον ΟΣΕ (βαγόνια του οποίου κατασκευάζονται στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά) η κυβέρνηση ετοιμάζει την κεντρική της επίθεση στις ΔΕΚΟ (με αιχμή τη δημόσια συγκοινωνία, 
ιδιωτικοποιήσεις, απολύσεις, διάλυση συλλογικών συμβάσεων)
και τους εργαζόμενους του ΟΣΕ να κατεβαίνουν σε επαναλαμβανόμενες 24 απεργίες -και μάλιστα μέσα σε προεκλογική περίοδο.
 
Να θυμίσουμε ότι ο Γ. Μίχας ήταν παλαιότερα πρόεδρος του σωματείου "Τρίαινα" στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και μετέπειτα πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, πριν κατευθυνθεί στη Νομαρχία Πειραιά και τώρα υποψήφιος για το Δήμο Πειραιά. Αλλά δεν λέει κουβέντα για το ξεπούλημα του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά και τις επιθέσεις που δέχονται οι εργαζόμενοι εκεί...
 
Σημειώνεται ότι η τελευταία αλλαγή στη μετοχική σύνθεση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά που έγινε από την κυβέρνηση Παπανδρέου οδηγεί σε άμεση συρρίκνωση του κλάδου και την μη διασφάλιση των εργαζομένων στο χώρο προωθώντας τη μοιρασιά 10 δισ. ευρώ μέχρι το 2025
ανάμεσα στις πολυεθνικές «Thyssen», ADM.

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Αντικαπιταλιστική παρέμβαση στο Καραϊσκάκη

Εξόρμηση διανομής της διακήρυξης της «Ανταρσίας στο λιμάνι» για τις
δημοτικές εκλογές στον Πειραιά και της «Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής»
για τις περιφερειακές εκλογές, πραγματοποιήθηκε πριν τον αγώνα
Ολυμπιακός-Άρης στο γήπεδο Καραϊσκάκη, στους εργαζόμενους των ΜΜΕ
(πάνω από 100) που κάλυπταν τον αγώνα. Οι υποψήφιοι και μέλη της
ΕΣΗΕΑ, Κώστας Σαρρής υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πειραιά και Νάσος
Μπράτσος υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στο βόρειο τομέα, μοίρασαν
τα υλικά και συζήτησαν με συναδέλφους σε μια γνώριμη διαδικασία, αφού
συχνά γίνονται διανομές συνδικαλιστικού υλικού στα γήπεδα, 
 στους  χώρους όπου εργαζόμενοι των ΜΜΕ εργάζονται για την κάλυψη αγώνων. 

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Αυτός ο Πειραιάς … του χρέους, της φτώχιας και της ανεργίας, του ξεπουλημένου λιμανιού, των σκουπιδιών … ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!


Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία, οι λαϊκές οικογένειες του Πειραιά βιώνουμε τις συνέπειες του αντεργατικού Μνημόνιου με το οποίο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Δ.Ν.Τ. κήρυξαν τον πόλεμο ενάντια στην κοινωνία. Παράλληλα ζούμε σε μια εργατούπολη κτισμένη ασφυκτικά στο κέντρο και στις γειτονιές, βρώμικη και χωρίς υποδομές, με ελάχιστους δημόσιους χώρους, χωρίς πράσινο, χωρίς δωρεάν δομές πολιτισμού, ψυχαγωγίας και ερασιτεχνικού αθλητισμού. Με σχολεία σε ακατάλληλα κτίρια και μεγάλες ελλείψεις σε δασκάλους και καθηγητές, με τα νοσοκομεία σε τραγική κατάσταση. Οι μεγάλες εκτάσεις στην πρώην βιομηχανική ζώνη αντί να γίνουν χώροι πράσινου και πολιτισμού μετατρέπονται σε χωματερές και ερείπια, για να παραδοθούν στους «επενδυτές» που θα εκμεταλλευτούν την «καμένη γή». Το λιμάνι έχει ξεπουληθεί στην COSCO, o δήμος είναι ο πιο χρεωμένος της χώρας με 131 εκ. ευρώ χρέη στις τράπεζες, ενώ οι δημότες του πληρώνουν τα υψηλότερα δημοτικά τέλη και εργαζόμενοί του αγωνίζονται για να πληρωθούν τους μισθούς που τους οφείλει. Θλιβερές πρωτιές κατέχει η περιοχή του Πειραιά στα ποσοστά ανεργίας και αποτυχίας των μαθητών στις πανελλαδικές εξετάσεις. 

Γι’ αυτό στις 7 Νοέμβρη μαυρίζουμε αυτούς που κατάντησαν τον Πειραιά μια απέραντη ζώνη ανεργίας, ελαστικών εργασιακών σχέσεων και χαμηλής ποιότητας ζωής: τις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ και τους «εκλεκτούς» τους.

Ο δικός μας Πειραιάς, πόλη του αγώνα και της ανατροπής

Όλοι εμείς που δημιουργήσαμε την «Αριστερή Αντικαπιταλιστική Κίνηση – Ανταρσία στο Λιμάνι» διαλέγουμε το μοναδικό ελπιδοφόρο δρόμο, το δρόμο της αντίστασης σ΄αυτές τις πολιτικές, το δρόμο της ανατροπής του Μνημόνιου και του εφιαλτικού μέλλοντος που μας ετοιμάζουν. Πιστεύουμε ότι οι αγώνες μπορούν να νικήσουν αν κλιμακωθούν και συντονιστούν σε πλήρη σύγκρουση με την κυρίαρχη πολιτική, αν μετασχηματιστούν σε μαζικό, πολιτικό εργατικό κίνημα που θα σαρώσει τα μέτρα και την επίθεση, αμφισβητώντας το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης. Δεν έχουμε καμιά αυταπάτη ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να βελτιώσουν τη θέση τους αν εγκλωβιστούν σε λογικές «φιλολαϊκής» διαχείρισης του συστήματος ή σε λογικές κομματικής περιχαράκωσης των αγώνων. Στις μέρες του Καλλικράτη δεν χωρά καμιά αυταπάτη για την «αξιοποίηση των θεσμών της τοπικής αυτοδιοίκησης». Εμείς θέλουμε να συμβάλλουμε δυναμικά και με συνέπεια, με την παρέμβασή μας στις εκλογές και κυρίως μετά απ΄αυτές, ώστε να αναπτυχθεί στον Πειραιά ένα κίνημα που θα παλεύει, εκτός των άλλων, για:
  • Διαγραφή του χρέους του δήμου προς τις τράπεζες, αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στους δήμους, αύξηση της φορολογίας του κεφαλαίου και ειδικά του εφοπλιστικού. Δραστική μείωση και κατάργηση των δημοτικών τελών για τους χαμηλόμισθους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους.
  • Επανακρατικοποίηση του ΟΛΠ με εργατικό έλεγχο, έξω η COSCO από το λιμάνι.
Όχι στο ξεπούλημα των δημόσιων επιχειρήσεων (ΟΣΕ,ΔΕΗ) και της δημόσιας περιουσίας.
  • Ποιοτικές, δωρεάν δημοτικές υπηρεσίες για όλους. Δωρεάν παιδικοί σταθμοί που θα καλύπτουν τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών, δωρεάν δημοτική συγκοινωνία.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους στο δήμο. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Όχι στο δήμο-μοντέλο εφαρμογής ελαστικών εργασιακών σχέσεων. Όχι στην παραχώρηση δημοτικών υπηρεσιών σε ιδιώτες και εργολάβους. Αναδιάρθρωση των υπηρεσιών καθαριότητας προς όφελος των κατοίκων και των εργαζόμενων.
  • Να γίνει άλσος ο χώρος των Λιπασμάτων. Ελεύθεροι χώροι για το λαό – όχι για «αξιοποίηση» στο κεφάλαιο.
  • Ο Πειραιάς χρειάζεται σχολεία και νοσοκομεία εξοπλισμένα, με μόνιμους εκπαιδευτικούς και νοσηλευτικό προσωπικό - όχι εγκαταστάσεις για τη FRONTEX.
  • Νομιμοποίηση των μεταναστών με πλήρη πολιτικά-εργασιακά δικαιώματα. Κοινός αγώνας ντόπιων και μεταναστών εργαζομένων. Έξω από τον Πειραιά οι ρατσιστικές-φασιστικές συμμορίες.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ
Σε αυτόν τον κοινό αγώνα καλούμε όλες τις ζωντανές, αγωνιστικές δυνάμεις του Πειραιά.
Μπορούμε να νικήσουμε, με αγώνες στα χέρια των εργαζόμενων!
Αντικαπιταλιστική ανατροπή η μόνη λύση!
Η πιο αντεργατική πολιτική που εφαρμόστηκε στη χώρα δεν είναι μονόδρομος, όπως προσπαθούν να μας πείσουν. Υπάρχει εναλλακτική, εργατική απάντηση στην κρίση. Είναι ο πολιτικός στόχος της ανατροπής της επίθεσης του κεφαλαίου από ένα ανασυγκροτημένο εργατικό και λαϊκό κίνημα, στα χέρια των εργαζόμενων και όχι της συμβιβασμένης γραφειοκρατίας. Με ανατρεπτική κοινή δράση όλης της Αριστεράς, με μια Αριστερά που θα συμβάλλει στη νικηφόρα έκβαση των αγώνων και θα αναγεννήσει τον επαναστατικό σκοπό της κοινωνικής απελευθέρωσης. Με ένα αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα πάλης που υπερασπίζεται τα σύγχρονα δικαιώματα των εργαζόμενων, σε ρήξη με τους νόμους του κέρδους και της αγοράς, ενάντια στην εκμετάλλευση του ανθρώπου και της φύσης:
  • Παύση πληρωμών και διαγραφή του χρέους. Έξοδο από την ΟΝΕ και το ευρώ.
  • Απειθαρχία στην πολιτική της ΕΕ και αντικαπιταλιστική αποδέσμευση από αυτήν.
  • Εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων χωρίς αποζημίωση, με εργατικό έλεγχο. Απαλλοτρίωση της εκκλησιαστικής περιουσίας.
  • Απαγόρευση των απολύσεων. Μείωση του χρόνου εργασίας, σταθερή δουλειά για όλους. Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.
  • Αύξηση της φορολογίας του κεφαλαίου – μείωση της φορολογίας στους μισθούς και στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Δραστική περικοπή των εξοπλισμών.
  • Δημόσια δωρεάν υγεία, παιδεία, κοινωνική ασφάλιση για όλους.
  • Κατάργηση όλων των αντιδραστικών, αντεργατικών νόμων. Όχι στην ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων.

Εκλογές με Μνημόνιο και «Καλλικράτη»: να τους καταδικάσουμε και με την ψήφο μας
Με το περιβόητο μνημόνιο οι επιβάλλεται μια πολιτική που καταστρέφει την εργασία, εκτινάσσει την ανεργία, οδηγεί στη λεηλασία του παραγόμενου πλούτου και του φυσικού περιβάλλοντος, στην οικονομική κατάρρευση, στην καταδυνάστευση του εργαζόμενου λαού.
Το σχέδιο Καλλικράτης, αναπόσπαστο τμήμα του Μνημονίου, σημαίνει: Υποταγή στις κατευθύνσεις κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, στις τράπεζες και το κεφάλαιο. Ιδιωτικοποιήσεις και ανταποδοτική λειτουργία των Δήμων. Περικοπές στην υγεία και την παιδεία. Μαζικές απολύσεις υπαλλήλων. Αυταρχική θωράκιση του τοπικού κράτους.

Εμείς συμμετέχουμε στις εκλογές για να αναδείξουμε μια άλλη προοπτική, να προβάλλουμε τους στόχους πάλης των εργαζόμενων, να εκφράσουμε την οργή μας, στις 7 Νοέμβρη στην κάλπη όπως κάθε μέρα στους αγώνες. Για να μην τους χαρίσουμε με την αποχή μας, με το λευκό ή το άκυρο καμιά κάλπικη ποσοστιαία «νίκη», καμιά δικαιολογία για τη συνέχιση της βάρβαρης επίθεσης. Γι’ αυτό όχι αποχή, ούτε λευκό, αλλά:
Μαύρο στα ψηφοδέλτια του Μνημονίου και της πολιτικής του. Καμιά ψήφος στους υποψήφιους που στηρίζονται από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ, ούτε στο Δήμο ούτε στην Περιφέρεια.

Απευθυνόμαστε σε όλες και όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τη νεολαία, τη ριζοσπαστική διανόηση, τις αγωνίστριες και τους αγωνιστές που δώσαμε μαζί τις μάχες του προηγούμενου διαστήματος. Από τέτοιους ανθρώπους, άλλωστε, συγκροτήθηκε η «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ-ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ», τέτοιοι άνθρωποι αποτελούν το ψηφοδέλτιό της.
Όλες και όλοι μαζί, πριν, κατά και μετά τις εκλογές σε έναν πανεργατικό και νεολαιίστικο ξεσηκωμό διαρκείας για:

  • ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ
  • ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ «ΧΟΥΝΤΑΣ» ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, Ε.Ε. ΚΑΙ Δ.Ν.Τ.

Στηρίζουμε – Ψηφίζουμε