Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Τραμπουκισμοί νεοναζί στο δήμο Πειραιά



Απειλές και τραμπουκισμοί από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής εκτυλίχθησαν στη διακομματική συνάντηση στο δήμο Πειραιά, για την κατανομή των προεκλογικών χώρων εν όψει δημοτικών εκλογών.
Ο μπράβος του νεοναζί υποψηφίου της Χρυσής Αυγής αναγνωρισμένος από επίθεση σε μέλη της Αντιναζιστικής πρωτοβουλίας Πειραιά ενάμιση χρόνο πριν σε μια δικογραφία που εκκρεμεί στα αζήτητα , όπως έχει αποκαλύψει ρεπορτάζ στην "Ε", άρχισε να βρίζει και να απειλεί, όταν ο υποψήφιος της «Ανταρσίας στο Λιμάνι», Θανάσης Διαβολάκης κατήγγειλε από την αρχή της διαδικασίας ως «απαράδεκτη την παρουσία των νεοναζί εγκληματιών στην πόλη του Πειραιά, ζητώντας την άμεση απομάκρυνση και απομόνωσή τους».
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν όλες οι αριστερές παρατάξεις που τοποθετήθηκαν επίσης ενάντια στην παρουσία των υποψηφιων της ΧΑ. Αλλά ο νεοναζί μπράβος με βρισιές απειλούσε να τα κάνει "λαμπόγυαλο", την ώρα που ο υποψήφιος της ΧΑ με τη γραβάτα έκανε πως προσπαθούσε να τον "ηρεμήσει", αναφέρει σε ανακοίνωση η «Ανταρσία στο Λιμάνι», καταλήγοντας: "Ούτε στον Πειραιά, ούτε πουθενά, stop στους φασίστες σε κάθε γειτονιά".
πηγή: enet.gr



ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ - ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΨΗΦΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

O Πειραιάς είναι μία από τις πρώτες περιοχές που η φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής με τις πλάτες της κυβέρνησης και την προστασία της Αστυνομίας προσπάθησε να ανασυγκροτήσει τα τάγματα εφόδου ξανανοίγοντας γραφεία δίπλα στην Ασφάλεια ύστερα από πολλά χρόνια που η κινητοποίηση χιλιάδων αντιφασιστών τους είχε αναγκάσει να τα κλείσουν. Οργάνωσαν αμέτρητες επιθέσεις σε μετανάστες και αγωνιστές της Αριστεράς με κορύφωση την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Είχαν το θράσος να επιτεθούν σε μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας Πειραιά μέρα μεσημέρι στον πεζόδρομο της Σωτήρος μπροστά στους έκπληκτους περαστικούς.

Συνεχίζουν να προκαλούν με τις πορείες μίσους που οργανώνουν τα Σάββατα στο κέντρο της πόλης, απολαμβάνοντας την ασυλία που τους παρέχει η δημοτική αρχή, ακόμα και τώρα που έχουν βγει στο φως όλα τα στοιχεία για τη δολοφονική τους δράση. Καμία από τις επιθέσεις τους δεν έμεινε αναπάντητη από το αντιφασιστικό – αντιρατσιστικό κίνημα του Πειραιά.

Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να μπει στη φυλακή ο νεοναζί υποψήφιος δήμαρχος Κουζήλος, που πρωτοστάτησε στη βεβήλωση του τόπου δολοφονίας του Π.Φύσσα και στην επίθεση στο στέκι «Ρεσάλτο» στο Κερατσίνι, μαζί με όλα τα πρωτοπαλίκαρά του, να κλείσουν τα γραφεία τους και να διαλυθεί ο δολοφονικός πυρήνας τους στον Πειραιά.

Ο φασισμός ιστορικά και η Χ.Α. σήμερα αποτελεί εφεδρεία και μακρύ χέρι του συστήματος για να χτυπήσει τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Μέσα στη Βουλή έχει υποστηρίξει τα αντεργατικά μέτρα, τις φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών και τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. Θα τη συντρίψει ο αγώνας του εργαζόμενου λαού για δουλειά, ζωή και πραγματική ελευθερία.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου